Η πριγκίπισσα Lalla Meryem προήδρευσε την Τετάρτη στο Εθνικό Θέατρο του Mohammed V στο Ραμπάτ, την τελετή λήξης της συνάντησης που διοργάνωσε η Εθνική Ένωση Γυναικών του Μαρόκου και το Εθνικό Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με θέμα: Γυναίκα και παιδί σε επισφαλή κατάσταση ".
Με την ευκαιρία αυτή, ο διοικητής, εθνικός συντονιστής της Εθνικής Πρωτοβουλίας Ανθρώπινης Ανάπτυξης (INDH), Ναντίρα Ελ Γκερμάι, παρουσίασε μια ιδέα και ένα πλαίσιο ανασφάλειας όπου εξήγησε ότι η επισφάλεια, που ταξινομείται ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και τις συνθήκες διαβίωσης, μπορεί να οριστεί ως κατάσταση κοινωνικού αποκλεισμού και περιθωριοποίησης που απορρέει από τη στέρηση των οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι για την καταπολέμηση της επισφάλειας, το Μαρόκο έχει ξεκινήσει αρκετά προγράμματα για τη στήριξη των κοινωνικών στρωμάτων που ζουν σε αυτή την κατάσταση για να προωθήσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους, να διευκολύνουν την ένταξή τους και να αποτρέψουν την πτώση τους στην παραβατικότητα.
Το Μαρόκο ξεκίνησε σημαντικά έργα που κατέστησαν δυνατή την πραγματοποίηση πολλών πρωτοβουλιών του κράτους, του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών, τονίζοντας ότι αυτές οι προσπάθειες συνέβαλαν στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του ποσοστού φτώχειας.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι πολλά τμήματα της κοινωνίας εξακολουθούν να υποφέρουν από επισφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών στις αγροτικές περιοχές.
Στο τέλος αυτής της τελετής, η πριγκίπισσα Lalla Meryem έθεσε για φωτογραφία-σουβενίρ με παιδιά που εκπροσωπούσαν αρκετές ενώσεις.
Η πριγκίπισσα Lalla Meryem έχει συμμετάσχει στον αγώνα για την προώθηση των συνθηκών των γυναικών και των παιδιών τα τελευταία 30 χρόνια μέσω της προεδρίας του Εθνικού Παρατηρητηρίου των Δικαιωμάτων του Παιδιού και της Ένωσης Εθνική Ένωση Γυναικών του Μαρόκου.
Δημιουργήθηκε στις 6 Μαΐου 1969 από τον τελευταίο βασιλιά HASSAN II, η Εθνική Ένωση Γυναικών του Μαρόκου είναι μη κυβερνητική οργάνωση, αναγνωρισμένη από το δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο του Dahir 1972, ανοικτή σε όλες τις γυναίκες χωρίς διάκριση.
Το UNFM συνοδεύει πάντα τη μαροκινή γυναίκα και προωθεί τις συνθήκες της. Εκτός από την εστίαση των προσπαθειών και των ενεργειών της στην καταπολέμηση όλων των μορφών επισφάλειας που υφίστανται οι μαροκινές γυναίκες μέσω προγραμμάτων για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, τη δημιουργία έργων δημιουργίας εισοδήματος, κέντρων κατάρτισης και κέντρων ακρόασης και υποδοχής γυναικών θυμάτων βίας.
Facebook Conversations